Oldalmenü
Naptár

PROGRAMM AJÁNLÓ!

2010.JÚNIUS 11. KARAOKE PARTY

2010.SZEPTEMBER 11. EGÉSZNAPOS SZÜRETI RENDEZVÉNY

 

 

Szöszmötölő híreink

 

A Pallas Egyesület 2009. március 20-án elindította a Szöszmötölő játékkuckó programját. Lelkes készülődéssel, izgalommal vártuk az első napot, nagyon bíztunk benne, hogy sikeres lesz. Sok gyermek és szülő érkezett, nagyon nagy volt az érdeklődés (összesen 40-en voltunk).

Kész ötletekkel is vártuk a kézműveskedőket, de nagyon jó volt látni a sok új leleményes alkotást. A gyerekek és a szülők nagyon kedves húsvéti díszeket készítettek. Persze az anyagi lehetőségeink korlátozottak, csak egyszerű dolgokat tudtunk készíteni, de a lényeg nem is ez, hanem az együtt alkotás öröme, a fantázia és kreativitás érlelődése.

Március 27-én, a gyöngyfűzésre is sokan érkeztek, szép ékszereket: nyakláncokat, karkötőket, fülbevalókat készítettünk.

 

Ezentúl is minden pénteken várjuk az alkotni vágyókat, kéthetenként gyöngyfűzéssel, közben pedig egyéb kreatív foglalkozással.

Honlapunkon az összes fotó megtekinthető,  és a következő programról is folyamatos tájékoztatást adunk. A megadott e-mail címen várjuk kérdéseiket és véleményeiket, sőt ezt megtehetik honlapunk vendégkönyvében is.

Honlap: pallas.mlap.hu

E-mail: pallas.lepseny@gmail.com

Nagyon köszönjük támogatóink segítségét!

 

Lepsény, 2009. április 15.

Balassáné Veres Margit

 


Szöszmötölő játékkuckó

 

A játék, az különös.
Gömbölyű és gyönyörű,
csodaszép és csodajó,
nyitható és csukható,
gomb és gömb és gyöngy, gyűrű.

/Kosztolányi Dezső: A játék/
 
 
 

A Pallas Egyesület március 20-tól rendszeres játszóházi foglalkozásokat szervez a Lepsényi Művelődési Házban, amelyre szeretettel várunk minden alkotni szerető gyermeket és felnőttet.

 

A terveink szerint minden héten pénteken délután 15 órától 18 óráig különböző kreatív foglalkozások lesznek. Kéthetenként rendszeresen gyöngyfűzés, a másik héten pedig az aktuális ünnepekhez igazodva például: tojásfestés, húsvéti ajtódísz készítése, anyák napi képeslap, virág krepp papírból stb.

Az első időkben egyszerűbb dogokat fogunk készíteni, de a távolabbi terveink között szerepel a régi hagyományaink felelevenítése: agyagozás, kosárfonás, csuhézás, szövés.

 

A játszóház célja, hogy fejlesszük önmagunk és gyermekeink fantáziáját, alkotókészségét. Megtanuljuk hogy a saját kezűleg készült egyszerű tárgyakkal is okozhatunk örömet másoknak, önmagunknak. Hogy némi ötletességgel és ügyességgel szinte bármilyen fellelhető anyagból képesek lehetünk használati tárgyat, vagy ajándékot készíteni. A játszóházi foglalkozás fejleszti a kézügyességet, koncentráló képességet, türelemre és kitartásra neveli a gyermekeket.

A másik nem elhanyagolható cél, hogy egy kis közösség kovácsolódjon össze, az alkotás és a közös munka öröme egyfajta összetartó erő legyen a falu életében.

 

"Többet megtudhatsz másokról egy óra játék, mint egy év beszélgetés alatt." /Platón/

 
 

Balassáné Veres Margit